ANIA STARMACH

Chłodnik z awokado

2Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Chłodnik z awokado to smakowite danie na gorące dni – połączenie niezwykle apetyczne!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 1 dojrzałe miękkie awokado
  • 300 ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 ogórek
  • 6 rzodkiewek
  • kilka liści mięty
  • 1 łyżeczka koperku
  • 0.5 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 kromki razowego chleba

Jak przygotować?

  1. Awokado i ogórka obierz.

  2. W blenderze kielichowym zmiksuj awokado, jogurt, 2 łyżki oliwy , sok z cytryny, dodaj sól i ½ ogórka.

  3. Rzodkiewkę i pozostałego ogórka pokrój w grubą kostkę.

  4. Chleb pokrój w kostkę skrop oliwą i podpiecz w piekarniku, aby otrzymać grzanki.

  5. Chłodnik przelej do miseczek, dodaj rzodkiewkę, ogórka, świeżo zmielony pieprz, kilka kropli oliwy oraz grzanki i koperek.

Wskazówki:

A wskazówka, jak szybko wyjąć pestkę z awokado tutaj: klik, klik!

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Ulcia

Generalnie nie lubię awokado i nigdy go nie kupuję, ale pewnego dnia dostałam i zamierzałam coś z niego zrobić. Zrobiłam ten chłodnik i wyszedł po prostu obłędnie! Pyszne danie, idealne na letnie upały.

Trwa ładowanie...