ANIA STARMACH

Kuskus po grecku

4Ilość osób
40 minCzas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Danie, które zawsze się udaje!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 200 g kuskusu
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • 300 g sera feta
  • 150 g czarnych oliwek bez pestek
  • 3 ogórki
  • 2 czerwone papryki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka oregano
  • natka pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny

Jak przygotować?

  1. Kuskus ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

  2. Warzywa pokrój w kostkę, wymieszaj z ostudzonym kuskusem, dodaj pokrojoną fetę, oliwki, oregano, całość skrop oliwą, cytryną i posyp natką pietruszki.

  3. Kuskus podawaj w przekrojonych paprykach.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Ariel

a zi zapomnialem dodac ze kuskus zmienilem na mararon z zupek chińskich i zapiekłem z serem pychota :D

Kuskus po grecku

Ariel

dzień dobry pani Aniu. zrobilem danie pani i moje wg mojego uznania :P i szczerze moje posiada bardziej wyrazisty smak :D pozwoliłem sobie na dodanie piersi z kurczaka pokrojonej na mini mini kawałki i ugotowalem papryke aby wszystko było jadalne :D pózniej dołacze zdjęcie pozdrawiam

dominika123

Wczoraj robiłam . i wyszło pysznie. Idealne na upalne dni

Ewa

Zawsze wychodzi i zawsze smaczne! Często króluje na moim stole ;)

Ania Starmach

oooo bardzo mi miło, że tak ci sie spodobał ten przepis ;)

Trwa ładowanie...