Co kupić?
- 1 kg "pałek" z kurczaka
- 60 g musztardy francuskiej
- 100 ml miodu
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki soku z cytryny
- garść orzechów włoskich
- świeży rozmaryn
- szalotka
- sól, pieprz
Jak przygotować?
Miód, musztardę, oliwę, posiekany czosnek, rozmaryn, sól, pieprz, sok z cytryny wymieszaj, polej nimi mięso kurczaka, odłóż na godzinę.
Przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj orzechy, przekrojone szalotki.
Piecz około 60-70 minut w temperaturze 190 stopni, jeśli skórka zbytnio się przypiecze, przykryj naczynie folią aluminiową.
Komentarze
MartaNikodemPola
Jaka opcja pieczenia w piekarniku ?:) ps. bardzo lubię Pani przepisy, a sałatka z burakiem i fetą i sernik dyniowy to naprawdę cudo:)
Zofia
Zrobilam wedlug Twojego przepisu Aniu i wyszly pyszne za pierwszym razem pieczenia.☺Dziekuje☺przepis super??❤
EwelinaS
Zrobilam – cudowny aromat i smak! Pieklam 30 minut z termoobiegiem, a nastepnie 40 minut gora-dol pod folia – poprawnie? Bede wdzieczna za wskazowke odnosnie jak prawidlowo ustawic program :) pozdrawiam
kessi8529
pyszny przepis, robilam dwa razy, za pierwszym razem mi nie do konca wyszlo (troche mi sie orzechy i dymka przypalily), ale juz za drugim wyszlo super
Ania Starmach
cieszę się, że smakowało! ;)))