Co kupić?
- 4 pieczone buraki (3 większe lub 4 mniejsze)
- 100 g sera feta
- 2 łyżki orzeszków piniowych lub włoskich
- 2 garście rukoli
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- sól, pieprz
Buraki możesz upiec dzień wcześniej i przechować w lodówce. Mniejsze piecz około 1h, większe do 1.5h, w temperaturze 200°C – aż do miękkości. Buraków nie obieraj przed pieczeniem, dopiero po!
Używamy plików cookie, aby pomóc Ci w sprawnej nawigacji i wykonywaniu niektórych funkcji. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie w ramach każdej kategorii zgody.
Komentarze
Dominika DS
Byłam sceptycznie nastawiona do buraka w sałatce, ale przepis bardzo pozytywnie mnie zaskoczył :) sałatka bardzo dobra, była dzisiaj na obiad razem z faszerowanymi pomidorami z innego przepisu z tego bloga :)