ANIA STARMACH

Makaron z krewetkami

4Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Bez laktozy
Fit
Ania Starmach

Niesamowite połączenie krewetek z aromatem białego wina i odrobiną czosnku. Włoski styl w zasięgu ręki lub... widelca.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 300 g makaronu
  • 300 g krewetek tiger
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 50 ml białego wina
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 mała papryczka chili
  • oliwa z oliwek
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Czosnek i papryczkę posiekaj, podsmaż na patelni z oliwią z oliwek.

  2. Dodaj krewetki oraz pomidorki do podsmażonego czosnku i papryczki. Podsmażaj je 3–4 minuty.

  3. Na patelnię wlej białe wino, poczekaj, aż odparuje. Zdejmij z palnika gotowy sos.

  4. Na patelnię z krewetkami przełóż ugotowany al dente makaron (poradę, jak ugotować makaron al dente, znajdziesz tutaj), wymieszaj składniki i przełóż danie na talerze.

  5. Podawaj z grubo posiekaną pietruszką.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Ewa

Krewetki pyszne, lecz dałam deczko za dużo papryczki.Ale palce lizać.Pozdrowienia dla wszystkich!!!!!!!!!!!

Gosiek

Ja dodaje listki szpinaku zamiast natki pietruszki . Pani Aniu pychotka ;)

dominika123

Pyszne

dominika123

Zrobie we wtorek

Iwona

Konkurs Same pyszności :) polecam

Makaron z krewetkami

Dirschke

Konkurs Same pyszności 👍 👌

Makaron z krewetkami
Trwa ładowanie...