Marynowanie fileta z kurczaka
Ile ludzi, tyle sposobów na marynatę. Ja uwielbiam połączenie pikantnej musztardy ze słodyczą miodu, które sprawdza się w przypadku różnych mięs. Kurczak w tej marynacie jest aromatyczny i zaskakuje różnorodnością smaków. Polecam zarówno do pieczenia, jak i smażenia oraz grillowania!
Do przygotowania marynaty potrzebne Ci będą:
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki musztardy
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 zmiażdżone ząbki czosnku
- 1 gałązka posiekanego rozmarynu
Powyższe składniki dokładnie wymieszaj i tak przygotowaną marynatą zalej filety z kurczaka. Mięso schowaj na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc). Zamarynowany kurczak jest gotowy do pieczenia lub smażenia.