Nowość: E-Book kulinarny! Nowy E-Book!

Małe i duże dania na każdy dzień. Domowo, prosto, pysznie!

Najlepsze rozwiązanie dla osób, które nie przepadają za pomidorami ze skórką lub przygotowują potrawę, która wymaga użycia samego miąższu. Mój sposób jest szybki, a skórka z pomidorów schodzi praktycznie sama!

Obieranie pomidorów ze skórki

W dużym garnku zagotuj wodę. W osobnej misce przygotuj zimną wodę (najlepiej z kostkami lodu). Małym nożykiem wykrój twardy środek pomidora (miejsce, w którym pomidor łączy się z gałązką). Po drugiej stronie pomidora wykonaj małe nacięcie na krzyż. Zanurz je na 10 sekund we wrzątku, a następnie przełóż do miski z zimną wodą.

Dzięki temu skórka będzie bardzo łatwa do ściągnięcia (z pomocą małego nożyka lub łyżeczki).

Obieranie pomidorów ze skóry

Trwa ładowanie...