ANIA STARMACH

Beza z bitą śmietaną i owocami

6Ilość osób
110 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Połączenie słodkiej i chrupkiej bezy z kwaskowatymi owocami gwarantuje niezapomniany smak. Trudno się oderwać!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • Beza
  • 6 białek
  • 300 g drobnego cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • Krem
  • 400 ml śmietanki kremówki
  • 250 g serka mascarpone
  • 400 g ulubionych owoców: wiśni, malin itp.
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru pudru

Jak przygotować?

  1. Beza
  2. Białka ubijaj mikserem, pod koniec ubijania stopniowo dosypuj cukier, mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i szczyptę soli.

  3. Ubite białka przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, staraj się otrzymać formę okręgu.

  4. Piekarnik nastaw na 175 stopni, zaraz po włożeniu bezy zmniejsz na 150 stopni i piecz przez 90 minut. Po tym czasie nie wyciągaj bezy, tylko pozostaw ją w piekarniku do całkowitego wystygnięcia.

  5. Krem
  6. Aby przygotować krem, ubij śmietankę, dodaj mascarpone, cukier waniliowy i cukier puder.

  7. Na ostudzony spód bezowy wyłóż krem, całość udekoruj świeżymi owocami.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

barbara1910

Konkurs Same pyszności

Beza z bitą śmietaną i owocami

Marta92b

Konkurs Same pyszności

Beza z bitą śmietaną i owocami

Nicola

A jaki przepis na male bezy?☺

Dirschke

Konkurs Same pyszności ??Pozdrawiam i życzę smacznego?

Beza z bitą śmietaną i owocami

olciasek52

Konkurs same pyszności:)

Beza z bitą śmietaną i owocami

Agnieszka

Konkurs Same pyszności!

Beza z bitą śmietaną i owocami

Kamila

konkurs-same-pyszności :-)

Beza z bitą śmietaną i owocami

Anna Mariusz

Konkurs same pyszności !

Beza z bitą śmietaną i owocami

Katarzyna

Konkurs same pyszności!

Beza z bitą śmietaną i owocami

Ania

Pani Aniu, bez zawsze wychodzą mi beżowe, nawet w niskiej temp. Próbowałam różnych sposobów i nie wiem czego jest to wina. Może zna Pani powód?

Trwa ładowanie...