Co kupić?
- Beza
- 6 białek
- 300 g drobnego cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- Krem
- 400 ml śmietanki kremówki
- 250 g serka mascarpone
- 400 g ulubionych owoców: wiśni, malin itp.
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 łyżka cukru pudru
Jak przygotować?
- Beza
Białka ubijaj mikserem, pod koniec ubijania stopniowo dosypuj cukier, mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i szczyptę soli.
Ubite białka przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, staraj się otrzymać formę okręgu.
Piekarnik nastaw na 175 stopni, zaraz po włożeniu bezy zmniejsz na 150 stopni i piecz przez 90 minut. Po tym czasie nie wyciągaj bezy, tylko pozostaw ją w piekarniku do całkowitego wystygnięcia.
- Krem
Aby przygotować krem, ubij śmietankę, dodaj mascarpone, cukier waniliowy i cukier puder.
Na ostudzony spód bezowy wyłóż krem, całość udekoruj świeżymi owocami.
Komentarze
monikaszulc
Pieczenie z termoobiegiem czy Góra dół?
katarzynapiecinska
Termoobieg??
justynaraginiak
pieczemy
góra dół czy termoobieg?
sylwiacalkowska
4h w 90 st C z termoobiegiem
joannakaluzna
Czy program z termobiegiem w piekarniku? Czy normalny bez?
martamesjasz
Jestem osobą niesłyszących napisz mi
martamesjasz
Jakie wygląda śmietanki kremówki 30% czy 36?
lili
Wyszła obłędna ?
milenawitczak
Super! ?
mariarudnicka
Uwielbiam ?robić I jeść ?
Wypieki
Proszę o odpowiedź p.Aniu ☺️