ANIA STARMACH

Beza z bitą śmietaną i owocami

6Ilość osób
110 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Połączenie słodkiej i chrupkiej bezy z kwaskowatymi owocami gwarantuje niezapomniany smak. Trudno się oderwać!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • Beza
  • 6 białek
  • 300 g drobnego cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • Krem
  • 400 ml śmietanki kremówki
  • 250 g serka mascarpone
  • 400 g ulubionych owoców: wiśni, malin itp.
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżka cukru pudru

Jak przygotować?

  1. Beza
  2. Białka ubijaj mikserem, pod koniec ubijania stopniowo dosypuj cukier, mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i szczyptę soli.

  3. Ubite białka przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, staraj się otrzymać formę okręgu.

  4. Piekarnik nastaw na 175 stopni, zaraz po włożeniu bezy zmniejsz na 150 stopni i piecz przez 90 minut. Po tym czasie nie wyciągaj bezy, tylko pozostaw ją w piekarniku do całkowitego wystygnięcia.

  5. Krem
  6. Aby przygotować krem, ubij śmietankę, dodaj mascarpone, cukier waniliowy i cukier puder.

  7. Na ostudzony spód bezowy wyłóż krem, całość udekoruj świeżymi owocami.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

monikaszulc

Pieczenie z termoobiegiem czy Góra dół?

katarzynapiecinska

Termoobieg??

justynaraginiak

pieczemy
góra dół czy termoobieg?

sylwiacalkowska

4h w 90 st C z termoobiegiem

Beza z bitą śmietaną i owocami

joannakaluzna

Czy program z termobiegiem w piekarniku? Czy normalny bez?

martamesjasz

Jestem osobą niesłyszących napisz mi

martamesjasz

Jakie wygląda śmietanki kremówki 30% czy 36?

lili

Wyszła obłędna ?

Beza z bitą śmietaną i owocami

milenawitczak

Super! ?

Beza z bitą śmietaną i owocami

mariarudnicka

Uwielbiam ?robić I jeść ?

Beza z bitą śmietaną i owocami

Wypieki

Proszę o odpowiedź p.Aniu ☺️

Trwa ładowanie...