ANIA STARMACH

Ciasteczka kokosowe z kruszonym kakao

2Ilość osób
50 minCzas przygotowania
Fit
Purella

Mąka kokosowa

Zobacz szczegóły
Purella

Kruszone ziarna kakao&Lucuma

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 100 g mąki kokosowej Purella (ok. 8 łyżek)
  • 80 g masła (ok. 4-6 łyżki)
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki surowego kruszonego kakao Purella

Jak przygotować?

  1. Mąkę, miód i miękkie masło wymieszaj. Dodaj kruszone kakao, ciasto zlep w kulkę i schładzaj w lodówce przez minimum 30 minut.

  2. Z masy lep niewielkie kulki. Ułóż je na blaszce (przykrytej papierem do pieczenia) w niewielkich odstępach od siebie, spłaszcz je łyżką.

  3. Piecz około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wyjmij i studź na kratce.

Ania Starmach

Słodka i chrupiąca przekąska - dla fanów kokosa i czekolady!

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

michalinadybowska

Właśnie będę piekła…zastanawia mnie ilość mąki czy oby nie za mała. NIE Miał ziaren kakao więc niczego w zamian nie dodałam.Zobaczymy.

Trwa ładowanie...