Co kupić?
- 100 g mąki kokosowej Purella (ok. 8 łyżek)
- 80 g masła (ok. 4-6 łyżki)
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżki surowego kruszonego kakao Purella
Jak przygotować?
Mąkę, miód i miękkie masło wymieszaj. Dodaj kruszone kakao, ciasto zlep w kulkę i schładzaj w lodówce przez minimum 30 minut.
Z masy lep niewielkie kulki. Ułóż je na blaszce (przykrytej papierem do pieczenia) w niewielkich odstępach od siebie, spłaszcz je łyżką.
Piecz około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wyjmij i studź na kratce.
Komentarze
michalinadybowska
Właśnie będę piekła…zastanawia mnie ilość mąki czy oby nie za mała. NIE Miał ziaren kakao więc niczego w zamian nie dodałam.Zobaczymy.