Co kupić?
- 1 gruszka
- 1 jajko
- 1 kg ziemniaków
- 100 g mąki
- 100 g sera gorgonzola
- 250 ml śmietanki kremówki 30%
- świeża rukola
- sól, pieprz
Jak przygotować?
Ugotowane ziemniaki przepuść przez praskę, połącz z jajkiem, mąką, solą, pieprzem.
Lep z masy wałeczki i krój je na 1 cm kawałki, gotuj w lekko osolonej wodzie.
Śmietankę podgrzej, dodaj pokruszony ser, wymieszaj.
Gruszkę pokrój w cienkie paski i przysmaż na maśle.
Ugotowane gnocchi podawaj z gorgonzolą, gruszką i świeżą rukolą.
Komentarze
AgnieszkaSwaczyna
Udaję, że nie wiem ile to kcal :-). Przepyszne!!!
Alicja
Pani Aniu! Wyraz twarzy mojego męża bezcenny! Super przepis! Dziękuję bardzo! :)))
Ewelina
Zrobiłam i było przepyszne! Polecam ten przepis! Naprawdę wart wypróbowania :) Dziękuję.