ANIA STARMACH

Grzanki z powidłami śliwkowymi z acai i maqui

4Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Purella

Jagody maqui

Zobacz szczegóły
Purella

Jagody acai

Zobacz szczegóły
Purella

Cukier kokosowy

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 0.5 chałki drożdżowej (może być też zdrowszy żytni chleb razowy)
  • 500 g śliwek
  • 1 łyżka jagód maqui
  • 1 łyżka jagód acai
  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • szczypta cynamonu
  • skórka otarta z 1/2 pomarańczy
  • 100 g serka kremowego (typu philadelphia)
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • 3 łyżki wody
  • 1 łyżka miodu

Jak przygotować?

  1. Kromki chałki podpiecz w piekarniku na złoty kolor.

  2. Na patelnię wsyp cukier kokosowy, dodaj przekrojone śliwki i wodę, podgrzewaj na średnim ogniu aż owoce zamienią się w powidła, wtedy ściągnij patelnię z ognia, dodaj jagody acai i maqui.

  3. Migdały podpraż na patelni.

  4. Kromki chałki posmaruj serkiem, oraz grubą warstwą powideł, całość posyp migdałami i polej odrobiną miodu.

Ania Starmach

Pyszne, chrupiące grzanki w nowym wydaniu - musisz spróbować!

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...