ANIA STARMACH

Kakaowe muffinki z masłem orzechowym

6Ilość osób
50 minCzas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Purella

Cukier kokosowy

Zobacz szczegóły
Purella

Sól himalajska

Zobacz szczegóły
Purella

Mąka kokosowa

Zobacz szczegóły
Purella

Surowe kakao

Zobacz szczegóły
Purella

Morwa biała

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 2 duże dojrzałe banany (lub 3 małe)
  • 2 jajka
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 4 cukru kokosowego
  • 1 łyżka miodu
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli himalajskiej
  • 5 łyżek mąki kokosowej
  • 2 łyżki surowego kakao
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 1 garść morwy
  • Polewa:
  • 3 łyżki podgrzanego masła orzechowego
  • 1 garść kruszonego kakao

Jak przygotować?

  1. Banany rozgnieć widelcem na papkę.

  2. Jajka wymieszaj z cukrem i miodem, dodaj masło orzechowe i jogurt, mieszaj rózgą lub mikserem na małych obrotach.

  3. Do masy dodaj mąkę kokosową i pszenną oraz sól himalajską, proszek do pieczenia i banany.

  4. Masę wymieszaj.

  5. Dorzuć morwę i kakao, ponownie wymieszaj.

  6. Masę przełóż do foremek na muffinki, piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni.

  7. Po upieczeniu polej podgrzanym masłem orzechowym i udekoruj kruszonym kakao.

Ania Starmach

Pyszne i zdrowe muffiny dla małych i dużych łasuchów!

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...