ANIA STARMACH

Jajka faszerowane pieczarkami

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Wegetariańskie
Ania Starmach

Smaczne połączenie, którego musisz spróbować!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 4 jajka
  • 5 pieczarek
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka siekanej pietruszki lub koperku
  • 1 łyżeczka masła
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Pieczarki oczyść, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

  2. Na patelni rozgrzej masło, dodaj pieczarki, smaż kilka minut, dopraw do smaku.

  3. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, przekrój wzdłuż na połówki.

  4. Wydrąż żółtka, rozdrobnij je widelcem, wymieszaj z pieczarkami, majonezem, dodaj koperek lub pietruszkę.

  5. Za pomocą rękawa cukierniczego lub łyżeczki napełnij jajka farszem.

  6. Gotowe jajka udekoruj pietruszką lub koperkiem.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...