ANIA STARMACH

Domowe mleko kokosowe

2Ilość osób
10 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Bez laktozy
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Zdrowe, smaczne i do wykorzystania w wielu pomysłach na dania :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 300 g wiórków kokosowych
  • 1 l wody

Jak przygotować?

  1. Wiórki zalej wodą, odstaw na noc do lodówki (lub na minimum 8 godzin).

  2. Namoczone wiórki blenduj w blenderze o dużej mocy przez około 5–7 minut.

  3. Mleko przelej przez sitko o drobnych oczkach (możesz też przelać masę przez gazę).

  4. I gotowe! :)

Wskazówki:

Mleko przechowuj do 3 dni w lodówce, a wiórki, które zostaną na sitku, możesz użyć do zrobienia kokosanek.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Justyna80100

Czy to mleko można gotować?

Martyna

tak

Trwa ładowanie...