ANIA STARMACH

Zapiekanki z pieczarkami

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Aromatyczne masło czosnkowe wspaniale wzbogaca smak chrupiących zapiekanek :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 1 bagietka lub ciabata
  • 1 łyżka masła czosnkowego
  • 1 łyżka masła
  • 300 g pieczarek
  • 250 g żółtego sera np. Gouda
  • 0.5 małej cebuli
  • domowy ketchup, majonez, szczypiorek

Jak przygotować?

  1. Na maśle przysmaż cebulę i pokrojone grzyby.

  2. Ser zetrzyj na tarce.

  3. Pieczywo przekrój, posmaruj masłem czosnkowym (przepis tu).

  4. Na bagietkę wyłóż pieczarki i ser.

  5. Włóż pod rozgrzany grill w piekarniku i czekaj 3–4 minuty, aż bułka się przyrumieni, a ser rozpuści.

  6. Podawaj z majonezem (przepis tu), ketchupem (przepis tu), i szczypiorkiem.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...