ANIA STARMACH

Jogurt z dyniowym puree i miechunką

2Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Fit
Wegetariańskie
Purella

Miechunka

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 150 g dyni (odmiana muscat lub piżmowa)
  • 2 garści miechunki
  • 300 g jogurtu greckiego
  • 2 łyżki miodu
  • duża szczypta cynamonu
  • szczypta mielonego kardamonu
  • szczypta gałki muszkatołowej

Jak przygotować?

  1. Dynię pokrój w drobną kostkę.

  2. Przyprawy wymieszaj z dynią, ułóż ją na blasze z papierem do pieczenia, piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

  3. Dynię zmiksuj na dyniowy mus.

  4. Połowę miechunki wymieszaj z jogurtem i przełóż do szklanek wypełniając je do połowy.

  5. Na jogurt wylej mus dyniowy, na wierzch dodaj pozostałą miechunkę i odrobinę miodu.

Ania Starmach

Deser w nietypowym wydaniu, ale równie smaczny i zdrowy jak te tradycyjne.

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...