ANIA STARMACH

Słoneczne dyniowe tortille

4Ilość osób
40 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Bez laktozy
Fit
Wegetariańskie
Purella

Sól himalajska

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • Tortille:
  • 200 g mąki ryżowej
  • 200 ml mleka
  • 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
  • 1/2 łyżeczki kurkumy Purella
  • duża szczypta soli himalajskiej Purella
  • Farsz:
  • 300 g dyni hokkaido
  • 2 pomidory lima
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 50 g ugotowanej komosy ryżowej Purella
  • 1 łyżka kolendry
  • 1 łyżka czarnuszki Purella
  • 1 łyżka oliwy

Jak przygotować?

  1. Składniki na ciasto wymieszaj mikserem, konsystencja powinna przypominać tą na ciasto naleśnikowe. Smaż na patelni około 1 minutę z każdej strony

  2. Dynię pokrój w drobną kostkę, przysmaż na patelni, a gdy będzie już prawie miękka dodaj mleko kokosowe i podgrzewaj aż połowa mleka odparuje.

  3. Pomidory pokrój w kosteczkę, dodaj do dyni i wymieszaj, zdejmij patelnię z ognia.

  4. Dodaj do całości komosę ryżową i ponownie wymieszaj.

  5. Z tortilli wycinaj kółka np. szklanką, na środek nakładaj dyniowy farsz, całość posyp czarnuszką i kolendrą.

Ania Starmach

Tortille z dynia i komosą ryżową to idealny plan na lekki lunch :)

– Ania Starmach

Wskazówki:

Możesz też tradycyjnie zawinąć farsz w tortillę.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...