Co kupić?
- 2 duże dojrzałe banany (lub 3 małe)
- 2 jajka
- 4 łyżki masła orzechowego
- 4 cukru kokosowego
- 1 łyżka miodu
- 200 g jogurtu naturalnego
- 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli himalajskiej
- 5 łyżek mąki kokosowej
- 2 łyżki surowego kakao
- 4 łyżki mąki pszennej
- 1 garść morwy
- Polewa:
- 3 łyżki podgrzanego masła orzechowego
- 1 garść kruszonego kakao
Jak przygotować?
Banany rozgnieć widelcem na papkę.
Jajka wymieszaj z cukrem i miodem, dodaj masło orzechowe i jogurt, mieszaj rózgą lub mikserem na małych obrotach.
Do masy dodaj mąkę kokosową i pszenną oraz sól himalajską, proszek do pieczenia i banany.
Masę wymieszaj.
Dorzuć morwę i kakao, ponownie wymieszaj.
Masę przełóż do foremek na muffinki, piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu polej podgrzanym masłem orzechowym i udekoruj kruszonym kakao.
Komentarze