Co kupić?
- 50 g kaszy jaglanej
- 100 ml wody
- 150 ml mleka
- 8 truskawek
- 1 garść malin (świeżych lub mrożonych)
- 1 granat
- 1 łyżka jasnego miodu
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
Jak przygotować?
Wodę zagotuj z mlekiem.
Kaszę jaglaną przesyp na sitko, opłucz najpierw pod zimną, a potem pod gorącą wodą.
Wyjmij pestki z granatu.
Przełóż kaszę do rondelka z wodą i mlekiem, dodaj wiórki kokosowe, cukier waniliowy, rondelek przykryj i gotuj na małym ogniu 10–12 minut.
Po tym czasie dodaj owoce, gotuj kolejne 3 minuty.
Gotową jaglankę przełóż do miseczek, dodaj miód, wymieszaj.
Komentarze
teresapilaczynska
W jakim celu gotować owoce jeszcze 3 minuty?
Aleksandra56789
Konkurs Same pyszności! Moja jaglanka bez cukru i z owocami leśnymi :)