Co kupić?
- 6 buraków
- 3 jabłka
- 2 łyżki miodu
- 100 ml śmietanki kremówki
- 500 ml bulionu warzywnego
- świeży tymianek
- sól, pieprz
Jak przygotować?
Buraki owiń w folię aluminiową i wstaw na 2 godziny do piekarnika o temperaturze 170 stopni. Po tym czasie obierz je ze skórki i pokrój w dużą kostkę.
Jabłka obierz, pokrój w kostkę, skarmelizuj na patelni, dodając miód i tymianek.
Bulion (przepis znajdziesz tutaj) i śmietankę podgrzej.
Do kielicha blendera wrzuć buraki i jabłka, dodaj bulion, zmiksuj. Masę przelej do garnka, dodaj śmietankę, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Komentarze
Paula22
Konkurs Same pyszności!
Nutka
Cudowna zupa!
Konkurs Same pyszności!
Asia
Student potrafi! :)
Konkurs Same pyszności!