ANIA STARMACH

Kruche róże karnawałowe

4Ilość osób
90 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Zaskocz swoich gości kruchymi różami karnawałowymi! Smak, o którym trudno zapomnieć :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 200 g mąki tortowej
  • 200 g mąki krupczatki
  • 200 g masła
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 3 żółtka
  • 1 laska wanilii
  • 1 szczypta cynamonu
  • 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Dodatkowo
  • konfitura malinowa
  • konfitura z pomarańczy
  • cukier puder

Jak przygotować?

  1. Wszystkie składniki ciasta wymieszaj, ulep kulkę i schładzaj w lodówce.

  2. Po godzinie ciasto rozwałkuj, wycinaj mniejsze i większe kółka, ich brzegi ponacinaj.

  3. Mniejsze kółka połóż na środkach większych kółek, dociśnij, aby zlepić dwie warstwy.

  4. Na środek nałóż łyżeczkę wybranej konfitury, brzegi ciasta posmaruj rozbełtanym jajem.

  5. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. C.

  6. Po wystudzeniu możesz posypać róże odrobiną cukru pudru.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Katarzyna

Moja wersja :-)

Kruche róże karnawałowe

marcinzakrzewski

wyglądają doskonale!

OlaB

Może nie wyglądają tak ładnie, ale smakują całkiem dobrze?

Kruche róże karnawałowe
Trwa ładowanie...