Co kupić?
- 700 g piersi z kurczaka
- 500 g miąższu z dyni
- 5 pomidorów
- 1 cebula
- 200 g pieczarek
- 500 ml bulionu (bulion warzywny lub rosół)
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka tymianku
- duża szczypta curry
- duża szczypta słodkiej papryki
- duża szczypta ostrej papryki
Jak przygotować?
Dynię i pomidory pokrój w drobną kostkę, pieczarki w ćwiartki.
Smaż kilka minut, wyciągnij kurczaka.
Do garnka dodaj łyżkę oleju, pieczarki, po chwili dynię i smaż kilka minut.
Dodaj pokrojone pomidory, smaż kilka minut.
Całość duś 15 minut.
Po tym czasie dodaj kurczaka i gotuj jeszcze 5-10 minut, tak by kurczak był miękki, a dynia się nie rozgotowała.
Podawaj z ryżem, kaszą lub ziemniakami.
Komentarze