ANIA STARMACH

Kurczak z miodem i orzechami

4Ilość osób
180 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Bez laktozy
Ania Starmach

Połączenie słodkiej goryczki i delikatnego kurczaka.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 1 kg "pałek" z kurczaka
  • 60 g musztardy francuskiej
  • 100 ml miodu
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • garść orzechów włoskich
  • świeży rozmaryn
  • szalotka
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Miód, musztardę, oliwę, posiekany czosnek, rozmaryn, sól, pieprz, sok z cytryny wymieszaj, polej nimi mięso kurczaka, odłóż na godzinę.

  2. Przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj orzechy, przekrojone szalotki.

  3. Piecz około 60-70 minut w temperaturze 190 stopni, jeśli skórka zbytnio się przypiecze, przykryj naczynie folią aluminiową.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

EwelinaS

Zrobilam – cudowny aromat i smak! Pieklam 30 minut z termoobiegiem, a nastepnie 40 minut gora-dol pod folia – poprawnie? Bede wdzieczna za wskazowke odnosnie jak prawidlowo ustawic program :) pozdrawiam

kessi8529

pyszny przepis, robilam dwa razy, za pierwszym razem mi nie do konca wyszlo (troche mi sie orzechy i dymka przypalily), ale juz za drugim wyszlo super

Ania Starmach

cieszę się, że smakowało! ;)))

Trwa ładowanie...