Co kupić?
- 2 dojrzałe banany
- 110 g masła orzechowego
- 2 jajka ekologiczne "0"
- 35 g mąki kokosowej Purella
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli himalajskiej Purella
- garść suszonej żurawiny
Jak przygotować?
Banany obierz i rozgnieć widelcem.
W misce umieść: banany, masło orzechowe, jajka, mąkę kokosową, proszek do pieczenia, sól himalajską, wymieszaj mikserem.
Do masy dodaj żurawinę, wymieszaj.
Napełnij foremki, pamiętając, że muffinki nieznacznie urosną.
Piecz 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Babeczki najlepiej smakują jeszcze ciepłe!
Komentarze
Wikta
Co można dodać zamiast bananów?
dzinaxxx
Czy zamiast mąki kokosowej może być orkiszowa?