Co kupić?
- 2 cm imbiru
- 2 cm korzenia kurkumy
- 2 łyżeczki jasnego miodu
- 2 grube plastry cytryny
- 500 ml wrzątku
Używamy plików cookie, aby pomóc Ci w sprawnej nawigacji i wykonywaniu niektórych funkcji. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie w ramach każdej kategorii zgody.
Komentarze
tomhetman
Imbir warto dodawać nie tylko do picia ale też do sosów czy jako przyprawę. Tak samo można łączyć go z kurkumą (w mniejszej ilości) i działa to mocno na zdrowie. Ja robię na wiosnę i jesień zawsze napar imbirowy z dodatkami innych ziół https://totemat.pl/jak-zrobic-zdrowy-napoj-leczniczy-chroniacy-przed-chorobami/ w zależności co mam w domu w danej chwili. Ale bardzo dobrze sprawdza się to z goździkami. Choroby trzymają się wtedy też z daleka.