Co kupić?
- 0.5 szklanki komosy ryżowej Purella
- 2/3 szklanki ulubionego mleka
- 1/3 szklanki wody
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka camu camu Purella
- 1 pomarańcza
- 2 łyżki malin (mogą być mrożone)
- 1 łyżka jagód goji Purella
- 2 łyżeczki nasion chia Purella
Jak przygotować?
Komosę ryżową przepłucz na sicie, umieść w garnku.
Do garnka z komosą wlej mleczko, wodę, camu camu. Gotuj około 15 minut.
Pomarańcze wyfiletuj (obierz tak, aby nie było białych błon).
Ugotowaną komosę przełóż do miseczek, dodaj plastry pomarańczy, maliny, nasiona goji i chia, polej miodem.
Komentarze
igorbokun
Ona rośnie na naszych polach i w warzywnikach, ale ma opinię uporczywego chwastu. Polecam dziką quinoa :) https://youtu.be/BKf8nTzuyUM