ANIA STARMACH

Owsianka podwójnie jabłkowa

2Ilość osób
20 minCzas przygotowania
Fit
Wegetariańskie
Ania Starmach

Podwójnie jabłkowa owsianka to najlepsza propozycja na szybkie w przygotowaniu i sycące śniadanie! :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 5 łyżek płatków owsianych górskich
  • 200 ml mleka lub wody
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka orzechów laskowych
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 łyżka miodu
  • 1 szczypta cynamonu
  • 1 garść czipsów jabłkowych

Jak przygotować?

  1. Płatki owsiane przełóż do niewielkiego rondelka, zalej mlekiem lub wodą, gotuj na małym ogniu.

  2. W tym czasie obierz jabłko, zetrzyj je na tarce o grubych oczkach, dodaj do gotujących się płatków.

  3. Do rondelka dodaj też orzechy, rodzynki oraz cynamon.

  4. Owsianka powinna się gotować około 10–12 minut (jeśli wolisz rzadszą, dodaj więcej mleka lub wody).

  5. Owsiankę przełóż do miseczki, dodaj czipsy jabłkowe i miód.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...