ANIA STARMACH

Kup E-Book Ani Starmach

Nowość! E-book:
PIKNIK, czyli 12 pomysłów na małe i duże dania.

Sprawdź

Pancakes

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Puszyste i delikatne pancakes, które idealnie sprawdzą się jako pyszne śniadanie.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 250 g mąki
  • 50 g cukru pudru
  • 50 g roztopionego masła
  • 250 ml maślanki
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • Do podania
  • syrop klonowy, miód, cukier puder, świeże owoce

Jak przygotować?

  1. W dużej misce umieść wszystkie składniki.

  2. Wymieszaj je, używając miksera lub rózgi.

  3. Chochlą nabieraj niewielkie porcje ciasta, smaż je na patelni teflonowej – minutę z każdej strony.

  4. Podawaj z dowolnie wybranymi składnikami. Ja najbardziej lubię połączenie syropu klonowego i świeżych sezonowych owoców!

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Anita

?

aleksandrakobelska

Aniu, jak zrobić żeby pancake były takie równe wielkością?

Katarzyna

Rewelacja! Wychodzą za każdym razem i są mega puszyste.

szubrawiec

Zrobiłam je dokładnie wg przepisu, niestety ciasto wyszło bardzo gęste, glajdowate, a w smaku… ech, nawet pies nie chciał ich tknąć. Inni piszą o "chmurkach" itp., ale wg mnie to zwykłe placki na maślance, a nie pancakes.

Joanna

Czy zamiast maślanki może być kefir?

Honia

Rewelacyjny przepis!!
Pancakes wychodzą jak chmurki! Cudo:)

Patka

Pani Aniu jestem pani fanką a pancakes jest przepyszny.

Kamil

Konkurs Same Pyszności!

Pancakes

Magdalena Chudek

Konkurs Same pyszności!

Pancakes

Anula

Konkurs Same pyszności

Pancakes
Trwa ładowanie...