Co kupić?
- 150 g miękkiego masła
- 150 g cukru
- 300 g mąki
- 1 jajko
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 0.5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 100 g kolorowych cukierków czekoladowych
Jak przygotować?
Wymieszaj mąkę wraz z sodą i cukrem waniliowym. Mikserem utrzyj miękkie masło z cukrem, dodaj jajko, a potem stopniowo dodawaj mąkę.
Ciasto zawiń w przezroczystą folię i włóż na 5 minut do zamrażarki. Na blasze połóż arkusz papieru do pieczenia.
Z ciasta formuj małe kuleczki, układaj je na blasze.
Piecz ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Ciasteczka zaraz po upieczeniu będą miękkie, ale z czasem stwardnieją, dlatego należy je studzić na kratce z piekarnika.
Komentarze
Weronika
Przepyszne!?
dariaSTUDZINSKA
Uwielbiam i robię co święta ;)