Co kupić?
- 170 g mąki
- 150 ml mleka
- 4 kwaśne jabłka
- 2 jajka
- 3 łyżki cukru pudru
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 łyżka oleju
- szczypta soli
- szczypta cynamonu
- Dodatkowo
- cukier puder do posypania
- olej do smażenia
Jak przygotować?
(kawałki owoców powinny być niewielkie).
Żółtka roztrzep rózgą, dodaj mleko, cukier, łyżkę oleju, szczyptę soli i cynamonu.
, powoli dodaj do masy jabłkowej, delikatnie mieszaj.
Łyżką nakładaj porcje ciasta (2 łyżki na porcję) na rozgrzaną patelnię z olejem.
, .
Komentarze
paula94
Pyszne!!! Córcia pochłonęła trzy sztuki 😱.
Uwielbiam Twoje przepisy Anno! Dziękuję 🙂✌️
Osia
Aniu,
Bardzo dziękuję za ten przepis!
Racuchy wyszły genialne – najlepsze jakie do tej pory zrobiłam 😃 Dzieciaki zachwycone😎
iwonapaszek
Udały się cudowne polecam
klaudiakornafel
Pychotki 😍
aviatorka
obłędne wyszły :)
ewadurasiewicz
lepiej niż petarda:) zachwyciły cala moja rodzinkę:)
Emilia
Racuchy wyszły pyszne i mega puszyste! Polecam
Karolina
Petardaaaa! W życiu nie jadłam lepszych :)
Joanna
Pyszne. Puszyste. Najlepsze jakie jadłam.
Ewelina
Naprawdę są pyszne! Pomyśleć, że kiedy ich nie lubiłam!☺