Co kupić?
- 500 g pomidorów
- 2 cebule
- 2 papryki
- 2 cukinie
- 1 bakłażan
- tymianek
- liść laurowy
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Jak przygotować?
Pomidory obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Posiekaj cebulę i czosnek.
W rondlu rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj czosnek i cebulę oraz liść laurowy.
Smaż, aż cebula zrobi się szklista, około 2–3 minuty.
, zaczynając od papryki, następnie dodaj bakłażana, cukinię, a na końcu pomidory i tymianek. Duś około 10 minut, dopraw do smaku.
Komentarze
dominika123
pyszne
Ewelina
Pyszne i zdrowe!
Sylwia
Pyszne! Zastąpiło u mnie dotychczasowe leczo.