Co kupić?
- 0.5 szklanki zwykłych płatków owsianych
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka mleka
- 2 tarte jabłka
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka migdałów
- 1 łyżka rodzynek
- 1 łyżka orzechów
- 1 garść owoców sezonowych np. maliny, borówki, truskawki
- 1 duża szczypta cynamonu
- 100 ml jogurtu naturalnego
Jak przygotować?
Godzinę wcześniej (lub noc wieczorem, jeśli chcesz zjeść owsiankę na śniadanie)
.Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, orzechy i migdały posiekaj.
Namoczoną owsiankę przełóż do rondelka, dolej mleko i gotuj na małym ogniu.
Owsiankę gotuj jeszcze przez 5 minut.
Podawaj z łyżką jogurtu i świeżymi owocami oraz miodem.
Komentarze
agnieszkamakowiec
Nigdy nie byłam fanką owsianek ale po wypróbowaniu przepisu zmieniłam zdanie!!!
Daję mega kopa na pół dnia, a przy małym dziecku jest to na wagę złota :-)
kasiakulig
Zrobiłam wg Pani przepisu. Całe życie robiłam owsiankę źle. Ta jest obłędna !
Ulcia
Pyszna i szybciutka owsianka, idealna na śniadanie :)
dodzia
Owsianka pyszna ☺ Dla ilu osób to jest porcja ? Pozdrawiam
Ulcia
wychodzi mniej więcej dla 2 osób
Sandra
Konkurs Same Pyszności
beamed1
Konkurs Same pyszności!
Kasia
Uwielbiam owsiankę na mleku z tartym jabłkiem i cynamonem . Im bardziej kleista tym lepsza .
Ania Starmach
tak tak :)))