ANIA STARMACH

Roladki z szynki

3Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Ania Starmach

Przepyszne i błyskawiczne roladki, którymi urozmaicisz menu dla Twoich gości :)

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 8 dużych plastrów szynki gotowanej
  • 8 ogórków małosolnych
  • 1 czerwona papryka
  • 200 g rukoli (lub innej sałaty)
  • 100 g serka śmietankowego
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Paprykę umyj i pokrój w paseczki.

  2. Rukolę umyj i osusz za pomocą ręcznika papierowego.

  3. Plasterki szynki posmaruj cienką warstwą serka śmietankowego, posyp solą i pieprzem.

  4. Na wierzchu ułóż rukolę (aby trochę wystawała poza szynkę), paski papryki (też mogą lekko wystawać) oraz ogórki.

  5. Szynkę zwiń w roladki.

  6. Gdyby roladki się rozwijały, można spiąć je wykałaczkami.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...