ANIA STARMACH

Kup E-Book Ani Starmach

Nowość! E-book:
PIKNIK, czyli 12 pomysłów na małe i duże dania.

Sprawdź

Sałatka jarzynowa

2Ilość osób
20 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Wegetariańskie
Ania Starmach

Sałatka jarzynowa to po prostu pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym i imieninowym stole.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 4 marchewki
  • 3 korzenie pietruszki
  • 2 twarde jabłka
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 ziemniaki
  • 1 mała puszka zielonego groszku
  • 1 mały seler (korzeń)
  • 200 g majonezu
  • 100 g śmietany
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • sól, pieprz

Jak przygotować?

  1. Marchewkę, ziemniaki, pietruszkę dokładnie umyj, następnie obierz. Warzywa zalej wodą, posól i gotuj około 45 minut.

  2. Ugotowane warzywa pokrój w kostkę, dodaj pokrojone jabłka, ogórki, odcedzony groszek.

  3. Majonez wymieszaj ze śmietaną i musztardą, jeśli masz ochotę, dodaj chrzan i sok z cytryny.

  4. Majonez wymieszaj z warzywami, dopraw do smaku.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Ulcia

W zeszłe Święta zrobiłam swoją pierwszą sałatkę jarzynową, właśnie z tego przepisu. Wyszła przepyszna!

Trwa ładowanie...