Co kupić?
- Tortille:
- 200 g mąki ryżowej
- 200 ml mleka
- 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
- 1/2 łyżeczki kurkumy Purella
- duża szczypta soli himalajskiej Purella
- Farsz:
- 300 g dyni hokkaido
- 2 pomidory lima
- 100 ml mleka kokosowego
- 50 g ugotowanej komosy ryżowej Purella
- 1 łyżka kolendry
- 1 łyżka czarnuszki Purella
- 1 łyżka oliwy
Jak przygotować?
Składniki na ciasto wymieszaj mikserem, konsystencja powinna przypominać tą na ciasto naleśnikowe. Smaż na patelni około 1 minutę z każdej strony
Dynię pokrój w drobną kostkę, przysmaż na patelni, a gdy będzie już prawie miękka dodaj mleko kokosowe i podgrzewaj aż połowa mleka odparuje.
Pomidory pokrój w kosteczkę, dodaj do dyni i wymieszaj, zdejmij patelnię z ognia.
Dodaj do całości komosę ryżową i ponownie wymieszaj.
Z tortilli wycinaj kółka np. szklanką, na środek nakładaj dyniowy farsz, całość posyp czarnuszką i kolendrą.
Komentarze