ANIA STARMACH

Zielone curry z krewetkami

4Ilość osób
50 minCzas przygotowania
Ania Starmach

Wykwintne danie, które oczaruje Cię oryginalnym smakiem.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • Pasta curry
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • 1 pęd trawy cytrynowej
  • 1 mały pęczek świeżej kolendry
  • 2 liście kaffiru
  • 2 zielone papryczki chili
  • 3 cm świeżego imbiru
  • 0.5 łyżeczki nasion kolendry
  • 0.5 soku i skórki z limonki
  • szczypta kuminu
  • duża szczypta pieprzu
  • Pozostałe składniki
  • 300 g brokułów
  • 300 g krewetek tygrysich
  • 300 ml mleczka kokosowego
  • 1 cukinia
  • 2 garści zielonej fasolki szparagowej
  • ryż

Jak przygotować?

  1. Wszystkie składniki pasty zmiksuj na gładką masę.

  2. Fasolkę szparagową ugotuj al dente.

  3. W woku podgrzej mleczko kokosowe, dodaj łyżkę zielonej pasty curry, po chwili dodaj pokrojoną cukinię, różyczki brokułów, fasolkę.

  4. Po 10 minutach dodaj krewetki. Całość gotuj jeszcze przez 5 minut.

  5. Podawaj z ryżem.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.
Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu.
Trwa ładowanie...