ANIA STARMACH

Cukinia z kurkumą

3Ilość osób
20 minCzas przygotowania
Bezglutenowe
Bez laktozy
Fit
Wegetariańskie
Purella

Czarnuszka

Zobacz szczegóły
Purella

Sól himalajska

Zobacz szczegóły

Co kupić?

  • 3 młode, niewielkie cukinie
  • 1 garść groszku cukrowego
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 1 płaska łyżeczka kurkumy mielonej
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka czarnuszki Purella
  • szczypta soli himalajskiej Purella
  • natka pietruszki lub kolendra do posypania

Jak przygotować?

  1. Cukinię pokrój w kostkę lub półplasterki i przełóż do miski.

  2. Dodaj kurkumę i sól, wymieszaj.

  3. Na głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj cukinię i smaż przez 2 minuty.

  4. Na patelnię wlej mleko kokosowe, gotuj 5 minut, następnie dodaj groszek i gotuj 1 minutę.

  5. Cukinię podawaj z czarnuszką oraz pietruszką lub kolendrą.

Ania Starmach

Cukinia w niecodziennym wydaniu - musisz spróbować!

– Ania Starmach

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Ulcia

Proste i szybkie danie, a jakie pyszne. Podałam z ryżem basmati. Smak jest obłędny. Ps. wśród składników jest czosnek, ale brakuje go w opisie przepisu ;)

Trwa ładowanie...