Co kupić?
- 1 pęczek zielonych szparagów
- 4 jajka
- 8 młodych ziemniaków
- 10 plastrów szynki parmeńskiej
- 1 natka koperku
- 1 łyżka masła
- oliwa z oliwek
Jak przygotować?
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie.
Szparagi umyj, odkrój zdrewniałe końce.
Wrzuć szparagi do wrzątku na 1–2 minuty.
Komentarze
monikafrank
Szparagi mogłabym jeść bez opamiętania pod każdą postacią… Mąż się dopiero uczy a że dziś mam kolacyjkę rocznicową więc dziękuję za inspirację… raczej będzie bez ziemniaczków a z bagietką
Ulcia
Po raz pierwszy w życiu jadłam szparagi. Przepis jest obłędny. Idealne połączenie smaków :). Poniżej wersja na kolację – bez ziemniaków. Kolejnego dnia było już na obiad, oczywiście z ziemniaczkami :)
Ewelina
Proste, a takie pyszne ? dziękuję za inspirację ?
Agnieszka
jutro zrobię z mamą na obiad :)
Ania Starmach
trzymam za słowo!