Co kupić?
- Ciasto
- 200 g mąki pszennej
- 2 małe jajka
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki cukru
- szczypta soli
- Masa
- 250 g mielonego białego sera (lub serka z wiaderka na sernik lub serka kremowego typu Philadelphia)
- 50 g posiekanej mlecznej czekolady
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 2 garści owoców (malin, truskawek, borówek, winogron, moreli; takich, które lubisz i które ładnie udekorują torcik)
- bita śmietana do dekoracji
Jak przygotować?
Składniki ciasta umieść w misie miksera, wymieszaj na wolnych obrotach.
Łyżką lub niewielką chochlą nakładaj porcje ciasta na rozgrzaną patelnię teflonową.
Smaż około minuty z każdej strony.
Ser biały wymieszaj z posiekaną czekoladą.
Gdy pankejki wystygną, posmaruj je masą serową, dodaj kilka owoców i układaj jeden na drugim, tak aby powstała wieża.
Wierzch wieży udekoruj bitą śmietaną i owocami, posyp cukrem pudrem.
Komentarze
Panipank
W przepisie na ciasto czegoś brakuje
agnieszkaprzewdziecka
Do ciasta dodałam mleka bo wyszło strasznie twarde