Co kupić?
- Pasta curry
- 1 mała cebula
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 łyżka jasnego sosu sojowego
- 1 pęd trawy cytrynowej
- 1 mały pęczek świeżej kolendry
- 2 liście kaffiru
- 2 zielone papryczki chili
- 3 cm świeżego imbiru
- 0.5 łyżeczki nasion kolendry
- 0.5 soku i skórki z limonki
- szczypta kuminu
- duża szczypta pieprzu
- Pozostałe składniki
- 300 g brokułów
- 300 g krewetek tygrysich
- 300 ml mleczka kokosowego
- 1 cukinia
- 2 garści zielonej fasolki szparagowej
- ryż
Jak przygotować?
Wszystkie składniki pasty zmiksuj na gładką masę.
Fasolkę szparagową ugotuj al dente.
W woku podgrzej mleczko kokosowe, dodaj łyżkę zielonej pasty curry, po chwili dodaj pokrojoną cukinię, różyczki brokułów, fasolkę.
Po 10 minutach dodaj krewetki. Całość gotuj jeszcze przez 5 minut.
Podawaj z ryżem.
Komentarze