Co kupić?
- 500 g małych ziemniaków
- 500 ml mleczka kokosowego
- 6 cm świeżego imbiru
- 3 papryczki chili
- 3 ząbki czosnki
- 3 szalotki
- 2 liście laurowe
- duża szczypta kurkumy
- świeża kolendra
Jak przygotować?
Wszystkie składniki (oprócz ziemniaków i mleka) zblenduj na pastę. Dodaj do mleka kokosowego, gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
Dodaj ziemniaki (mogą być lekko ponacinane, aby lepiej wchłaniały wszystkie smaki). Gotuj około 40 minut pod przykryciem.
Po ugotowaniu odparuj płyn, aby powstał gęsty sos. Podawaj z dużą ilością świeżej kolendry.
Komentarze
Kasiak
Bardzo smaczne. Początkowo, mleko z przyprawami było gorzkie, co nieco mnie przeraziło…Ale gorycz zniknęła po dodaniu ziemniaków.
Dorota
Konkurs Same pyszności!
Naprawdę warto je zrobić, smakują wyśmienicie.
P.S. Dodałam odrobinę soli :-)