ANIA STARMACH

Ziołowy kuskus z indykiem

4Ilość osób
30 minCzas przygotowania
Bez laktozy
Fit
Ania Starmach

Obłędny zapach ziół, który przyprawi Cię o zawrót głowy! Kuskus w tym wydaniu to błyskawiczne i pyszne danie.

– Ania Starmach

Co kupić?

  • Kuskus
  • 300 g filetu z indyka
  • 200 g kuskusu
  • 150 g fety
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 garść świeżej bazylii
  • 1 garść świeżej mięty
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • kilka gałązek świeżego tymianku
  • natka pietruszki
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
  • Sos
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 zmiażdżony ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek

Jak przygotować?

  1. Kuskus przygotuj wg instrukcji na opakowaniu (zalej wrzątkiem i przykryj).

  2. Wszystkie zioła (z wyjątkiem tymianku) posiekaj, przełóż do miski, dodaj podprażone orzechy włoskie i kuskus.

  3. Mięso pokrój w plasterki, zamocz w occie balsamicznym, dodaj tymianek, sól, pieprz.

  4. Na patelnię wlej odrobinę oleju, smaż mięso przez kilka minut.

  5. Wszystkie składniki sosu wymieszaj, dodaj do kuskusu.

  6. Kuskus przekładaj do miseczek, tuż przed podaniem dodaj pokruszoną fetę.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Agnieszka

Ten przepis jest genialny :-)

Ania91

Konkurs Same pyszności!

Ziołowy kuskus z indykiem
Trwa ładowanie...