Co kupić?
- 2 l bulionu (polecam z rosołu z dnia poprzedniego)
- 700 ml domowego przecieru pomidorowego lub 500 ml kupnej passaty pomidorowej
- 200 ml kwaśnej śmietany 18% lub 12%
- 200 g ugotowanego białego ryżu
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Jak przygotować?
Zagotuj bulion/rosół (przeczytaj, jak przygotować). Dodaj przecier i wymieszaj.
Następnie zawartość miseczki wlej do zupy i pomieszaj. W ten sposób zapobiegniesz zwarzeniu się śmietany.
Ponownie zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z ugotowanym ryżem i natką pietruszki.
Komentarze
Sebastian
Konkurs Same pyszności! Zupa (Krem) pomidorowa z grzankami ;)
yola
Właśnie zaczynam moją przygodę z gotowaniem i jestem zachwycona Pani stroną. Wszystko jasne, przejrzyste, świetnie przedstawione. Jutro gotuję z Panią moją pierwszą pomidorową :)
Ania Starmach
Bardzo dziękuję za miłe słowa, życzę powodzenia! :)