Co kupić?
- Kuskus
- 300 g filetu z indyka
- 200 g kuskusu
- 150 g fety
- 1 garść orzechów włoskich
- 1 garść świeżej bazylii
- 1 garść świeżej mięty
- 3 łyżki octu balsamicznego
- kilka gałązek świeżego tymianku
- natka pietruszki
- olej do smażenia
- sól, pieprz
- Sos
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 zmiażdżony ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
Jak przygotować?
Kuskus przygotuj wg instrukcji na opakowaniu (zalej wrzątkiem i przykryj).
Wszystkie zioła (z wyjątkiem tymianku) posiekaj, przełóż do miski, dodaj podprażone orzechy włoskie i kuskus.
Mięso pokrój w plasterki, zamocz w occie balsamicznym, dodaj tymianek, sól, pieprz.
Na patelnię wlej odrobinę oleju, smaż mięso przez kilka minut.
Wszystkie składniki sosu wymieszaj, dodaj do kuskusu.
Kuskus przekładaj do miseczek, tuż przed podaniem dodaj pokruszoną fetę.
Komentarze
Agnieszka
Ten przepis jest genialny :-)
Ania91
Konkurs Same pyszności!