Co kupić?
- 2 cukinie
- 80 g mąki
- 1 jajko
- 1 jogurt naturalny
- koperek
- olej do smażenia
- duża szczypta soli
Jak przygotować?
Smaż około 2 minuty z każdej strony.
Smaż około 2 minuty z każdej strony.
Używamy plików cookie, aby pomóc Ci w sprawnej nawigacji i wykonywaniu niektórych funkcji. Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie w ramach każdej kategorii zgody.
Komentarze
basia.eu@onet.eu
ile u Pani ważą 2 cukinie? mam takie z ogródka po 1 kg. Zastanawiam się czy jedna to nie za dużo, bo przecież będą się rozpadać
grzechugotuje.blogspot.com
Tutaj moje placuszki, przepis znajduje się na stronie grzechugotuje.blogspot.com
Ewa
Zrobiłam placki i wyszły naprawdę pyszne ? Dawno temu jadłam to danie w restauracji A.Kręglickiej, ale nigdy nie udało mi się osiągnąć zamierzonego efektu. Ten przepis jest świetny i wreszcie po latach mi się udało ?
OlaB
Pani Aniu , co zrobiłam nie tak, że placuszków nie mogłam przewrócić, rozsypywały się?
Ladygabi
Pozwolę sobie odpowiedzieć Cukinia zawiera sporo wody i puszcza ja po dodaniu soli. Placki trzeba smażyć zaraz po połączeniu składników albo też specjalnie odczekać chociaż 5 minut i odcisnąć sok z masy. Wtedy placuszki nie będą się rozpadać.
ewakasprzak
Moje też się rozsypywały ,dodawałam mąki i też nie mogłam ich przewrócić
dominika123
Placuszki są przepyszne już je raz robiłam. Jutro również zamierzam zrobić