Co kupić?
- 4 bakłażany
- 3 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 80 g parmezanu
- 250 g mozzarelli
- 700 ml passaty pomidorowej
- liść laurowy
- kilka gałązek oregano i tymianku
- świeża bazylia
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Jak przygotować?
, posyp solą i odstaw na 30 minut. Po tym czasie, opłucz i odsącz na ręczniku papierowym.
, skrop obficie oliwą i włóż na kilka minut do piekarnika z włączoną funkcją grill.
Czosnek i cebulę posiekaj, podsmaż na oliwie, dodaj passatę i zioła,
.Mozarellę pokrój na plastry, parmezan zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
. Piecz około 30 minut w temperaturze 190 stopni.
Komentarze
MagdalenaStachowicz
Dziś zrobiłam i jest przepyszne, przepis zostaje że mną jako sprawdzony i pyszny!! Dziękuję Pani Aniu za takie potrawy.