Co kupić?
- 2 małe okrągłe bułki pełnoziarniste
- 2 jajka
- 2 plastry żółtego sera
- 2 plastry gotowanej szynki
- 1 pomidor
- 2 łyżeczki masła
- 1 garść kiełków (np. rzeżuchy)
- 1 łyżka keczupu
- sól, pieprz
Jak przygotować?
Pomidora pokrój w plastry.
Bułki przekrój, na ich spodach ułóż po plastrze sera.
Bułki przełóż na blachę, włóż do rozgrzanego piekarnika o temperaturze 230 stopni i z włączoną funkcją grill na minutę, aby bułki się przyrumieniły, a ser roztopił (piekarnik będzie bardzo gorący, pamiętaj, aby użyć rękawic!).
Na patelni rozpuść masło, wbij 2 jajka. Cały czas mieszaj, a gdy jajka się zetną (po około 2–3 minutach), jajecznica jest gotowa i możesz ściągnąć jajka z patelni.
Na spody bułek z roztopionym serem wyłóż jajecznicę, szynkę, dodaj pomidora, kiełki, keczup dopraw solą i pieprzem, przykryj drugą połową bułki.
Możesz wbić w środek bułek wykałaczki lub patyczki do lodów, będzie je łatwiej jeść!
Komentarze
BiggerBurger
Dziekuje bardzo za przepis, dodalismy jego do naszej burgerowni BiggerBurger.pl
Samotnyodpad
Fatalny pomysł ciężko słowami opisać głupote osoby która na to wpadła no bo co to kurwa jest? Burger bez burgera jajecznica z pomidorem bułką i dodatkowym chromosomem GUWNO
Małgorzata
Konkurs Same pyszności!