ANIA STARMACH

Gofry

2Ilość osób
15 minCzas przygotowania
Wegetariańskie
Ania Starmach

Złociste, chrupiące gofry w towarzystwie świeżych owoców – idealne na pyszny podwieczorek!

– Ania Starmach

Co kupić?

  • 250 g mąki pszennej
  • 250 ml mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Dodatkowo
  • cukier puder, bita śmietana lub świeże owoce do podania

Jak przygotować?

  1. Oddziel żółtko od białka.

  2. Wymieszaj z mlekiem, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, olej, cukier, sól. Wymieszaj mikserem.

  3. Osobno ubij białko.

  4. Delikatnie wymieszaj białko z ciastem.

  5. Mocno rozgrzej gofrownicę.

  6. Nakładaj chochlą porcje ciasta i smaż około 3–4 minut, aż ciasto się przyrumieni.

  7. Gotowe, jeszcze ciepłe gofry podawaj z cukrem pudrem, bitą śmietaną lub świeżymi owocami.

Komentarze

Aby dodać komentarz musisz być zalogowany.

Małgosia

Uzyłam mleka kokosowego zamiast krowiego i tragicznie sie rozdwajaja i przyklejaja do gofrownicy. Tylko dlaczego ? :(

Martyna3

Wyglądają przepysznie ! :) jeszcze nie wypróbowane. Czy ktoś moźe polecić dobra gofrownice? Uwielbiam gofry

Paweł

Strasznie twarde wyszły, chyba że to przepis na suchary, to udały się.

Justyna

Przepyszne, ekstra;) chrupiące, smaczne ;)

Weronika

Wszystko dokladnie zrobione i co wyszly straszne ! Zawsze robilam z innego przepisu ale stwierdzilam ze spróbuję inny -,- TRAGEDIA !!!!!

Weronika

Twarde nie dobre

Sylwiapl

Pyszne, tak długo szukałam przepisu na moje idealne gofry i mam. Dziękuję ?

Joanna69

Przepyszne gofry mąż był ze mnie dumny i dostałam od niego pieniądze za te gofry Polecam!!!

Lis

Super przepis, wyszły przepyszne! Ja dodatkowo wsypałem łyżeczkę cukru wanilinowego, nabierają miłego aromatu (zależy od gustu)

Ewelina

Najlepsze jakie udało mi się zrobić.Przepis idealny, choć podobno ideałów nie ma ;)

Zofia

Zrobilam i sa naprawde swietne;))

Trwa ładowanie...