Co kupić?
- 250 g mąki pszennej
- 250 ml mleka
- 1 jajko
- 1 łyżka cukru
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- Dodatkowo
- cukier puder, bita śmietana lub świeże owoce do podania
Jak przygotować?
Oddziel żółtko od białka.
Wymieszaj mikserem.
Mocno rozgrzej gofrownicę.
, aż ciasto się przyrumieni.
Gotowe, jeszcze ciepłe gofry podawaj z cukrem pudrem, bitą śmietaną lub świeżymi owocami.
Komentarze
Małgosia
Uzyłam mleka kokosowego zamiast krowiego i tragicznie sie rozdwajaja i przyklejaja do gofrownicy. Tylko dlaczego ? :(
Martyna3
Wyglądają przepysznie ! :) jeszcze nie wypróbowane. Czy ktoś moźe polecić dobra gofrownice? Uwielbiam gofry
Paweł
Strasznie twarde wyszły, chyba że to przepis na suchary, to udały się.
Justyna
Przepyszne, ekstra;) chrupiące, smaczne ;)
Weronika
Wszystko dokladnie zrobione i co wyszly straszne ! Zawsze robilam z innego przepisu ale stwierdzilam ze spróbuję inny -,- TRAGEDIA !!!!!
Weronika
Twarde nie dobre
Sylwiapl
Pyszne, tak długo szukałam przepisu na moje idealne gofry i mam. Dziękuję ?
Joanna69
Przepyszne gofry mąż był ze mnie dumny i dostałam od niego pieniądze za te gofry Polecam!!!
Lis
Super przepis, wyszły przepyszne! Ja dodatkowo wsypałem łyżeczkę cukru wanilinowego, nabierają miłego aromatu (zależy od gustu)
Ewelina
Najlepsze jakie udało mi się zrobić.Przepis idealny, choć podobno ideałów nie ma ;)
Zofia
Zrobilam i sa naprawde swietne;))