Co kupić?
- 300 g krewetek tygrysich obranych
- 300 g pomidorków koktajlowych
- 300 ml mleka kokosowego
- 2 papryczki chili
- 2 ząbki czosnku
- 3 cm imbiru
- 0.5 cebuli
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia
- Dodatkowo
- zgrillowana bagietka lub ciemny ryż do podania
- świeża kolendra
Jak przygotować?
.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej kokosowy, dodaj rozgniecioną w moździerzu pastę,
.Na patelnię wrzuć obrane krewetki, dodaj sos rybny i sojowy,
.Do krewetek dodaj przekrojone pomidorki,
.Całość zalej mlekiem kokosowym,
..
Komentarze
T.B.
Kolejny super przepis od Pani Ani. Zastanawiam się tylko, jakich papryczek używa Pani Ania. Ja z moich dałem pół papryczki i było bardzo ostre.
Honoratka
Danie robi się szybko i jest przepyszne.
Do tego ładnie wygląda. Ja zrobiłam z makaronem duo.?
Agata
Pyszne, super sos wyszedł :)